Windy weather

Medan ni där hemma förhoppningsvis går mot ljusare tider så har hösten kommit hit till Sydney, och den slog till ordentligt. På bara en vecka blev det betydligt kyligare om kvällarna och den senaste veckan har vi haft regn i stort sett varje dag. Löven faller av träden och man blåser nästan omkull när man går ut. Men så i tisdags var värmen tillbaka, med besked! Över trettio grader varmt igen och en tryckande, fuktig hetta. Sydneys centrum kan då liknas vid en kokande kittel och det enda man vill göra är att komma därifrån. Jag och Hannah tog därför bussen till vackra Coogee där vi fick en svalkande bris och kunde svalka oss i havet. Framåt eftermiddagen syntes mörka moln i horisonten och jag föreslog att vi skulle bege oss hemåt innan ovädret kom. Hannah skrattade åt mig men vi hade knappt hunnit in genom dörren innan regnet öste ner utanför. En av årets värsta stormar var här skulle det visa sig. Åskan dundrade så högt utanför att vi knappt kunde prata här inne, vårt badrum blev översvämmat eftersom stora hål uppstod i taket, och vi otroligt tacksamma över att vi hade hunnit hem innan det hela startade. De senaste dagar har sedan bilder från stormen dykt upp på webben och i dagstidningar. Bilder som är bland det häftigaste, men samtidigt läskigaste jag sett.

 
Stormen rullar in över Bondi Beach...
...och in över city.
Och sen var det hela igång!

Vad mer har hänt sedan sist? Jo i tisdags när ni hade Fettisdag så hade vi Pancakes Day här i Sydney. Vi tjejer gjorde i ordning en rejäl sats med pannkakor och massvis med tillbehör (nutella, bananer och vaniljglass är den bästa kombinationen!) och sedan blev det kalas i tv-rummet med irländarna som uppskattande rensade faten. Ibland måste man få lyxa till det även om man är backpacker.

 

Hur mycket jag än älskar citylivet och all livlighet som ryms i storstan så kan det bli lite för mycket ibland. Då är det himla skönt att Sydney är fullt med vackra parker. Hyde Park, The Domain och enorma Botanic Gardens. Jag och Hannah brukar ta en ordenligt kvällspromenad/joggingrunda de flesta kvällarna och bara njuta av stillheten som råder bortanför trafikbruset. Att gå längs med hamnarna, genom parkerna och sedan komma fram till stans bästa utsiktsplats är gott för själen. Och vackert för ögonen.

 
Vill passa på att tacka alla som grattat och skickat en slant på min födelsedag! 


Kommentarer
barbro

Det såg LÄSKIDGT ut.Tur att ni hann in.Idag trädgårdsskötsel,rekordtidigt.Tror knappt att det är sant.Våren stormar in.Kramar från farmor.
Och från oss förståss.

2014-03-09 @ 19:49:52
Lillan

Vilka bilder! Skulle platsa i vilken skräckfilm som helst...... Säger som Barb, tur ni hann hem. Har ni fått taket fixat? Vilken sörja....... Dick tog familjen till London nu på sportlovet, Anton stannade hemma. Fick present från Harrods - kommer att använda plastpåsen på stan!!!!
Kramar från oss här hemma.

2014-03-10 @ 11:34:52


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sandandsaltwater

Life in Australia!

RSS 2.0