Dan före dan före dan

DETTA INLÄGG SKREVS DEN 22:A DECEMBER, MEN JAG HADE INGEN MÖJLIGHET ATT POSTA DET INNAN JAG ÅKTE VIDARE TILL COFFS HARBOUR. JAG POSTAR DET ÄNDÅ SÅ NI KAN LÄSA HUR DET KOM SIG ATT JAG FIRADE JUL DÄR.
 

Ni fär än en gång ha överseende med min frånvaro från bloggen. Jag antar att jag återigen har dragits in i ”Byron-bubblan” där saker som dator och mobil inte är viktiga. Livet här är så jäkla bra och hade det inte varit för att det är så svårt att få tag på ett jobb så hade jag kunnat stanna här resten av tiden i Australien. Jag har gått fram och tillbaka till hostelen här med utan någon lycka, det är fler än jag som älskar Byron och vill slippa betala hyra. Liksom Cairns och Sydney så hade Byron Bay en stor plats i mitt hjärta sedan förra gången. Och denna gång har den lilla galna, hippi- och surfarbyn bara vuxit ännu mer. Det är svårt att förklara för någon som inte varit här, men det är verkligen något särksilt med Byron Bay, och jag är så glad att jag återvände. Och förhoppningsvis blir det ännu ett stopp innan jag återvänder hem.

 

Jag vet att jag har sagt det förut men jag måste göra det igen. Det bästa med att resa så här är utan tvekan alla de fantastiska människor man stöter på. Och Byron Bay var såklart inget undantag. Efter en vecka på hostelet YHA, som kändes som rena rama fängelset, så tog jag och bytte till Holiday Village och det ångrar jag absolut inte. Här fick jag flytta in i en lägenhet som jag delade med sju engelska tjejer och killar under några dagar. Under dessa dagar så hade vi riktigt roligt tillsammans. Vi hade hemmafester med 20 personer som dansade och sjöng och spelade spel. Jag har äntligen börjat förstå vad cricket går ut på, men tycker fortfarande att det är världens mest tråkigaste och fjolligaste sport. Vi har varit på kändisjakt då killarna från The Inbetweeners varit i Byron för att spela in deras nya film, och så har vi haft filmkvällar här hemma i nummer 7. Det är alltid lika roligt när man på en gång klickar med folk och det gjorde jag verkligen med dessa grabbar och tjejer.

 

Därför var det lite tråkigt när engelsmännen lämnade mig och åkte vidare mot Sydney. Men så flyttade ett nytt gäng in här i lägenheten, ett par från Färöarna (Danmark), ett par från Österrike och så en fransyska. Himla trevliga allihopa och ännu en gång så var jag tacksam för bra rumskamrater.

 

De senaste dagarna så har jag bara gått och väntat på att årets julhelg och nyårsafton bara ska komma och gå så att jag kan ta mig ner till Sydney. Jag var inställd på en lugn jul i min ensamhet, kanske lyxa till det med köttbit till julmiddag. Men här kommer det igen, det bästa med att resa är alla fantastiska människor man träffar. Igårkväll så frågade helt enkelt det här gänget om jag ville följa med dom till Coffs Harbour och spendera julen med dom och ytterligare fyra danskar. Efter att vi känt varandra i två dagar. Så istället för en tråkig jul för mig själv så kommer jag nu få en väldigt trevlig jul i gemenskap med några riktigt trevliga människor. Vi ska bo i ett hyrt hus alldeles vid stranden i Coffs Harbour, som ligger cirka tre timmar söder om Byron. En riktig julmiddag med allt vad det innebär (har hört rykten om dansk anka), julklappar och jag ska eventuellt ge mig till att koka knäck i Australien. Jag är så otroligt tacksam för dessa människor och att jag är här på andra sidan jorden och får chansen att träffa dom. Detta skulle ju ALDRIG ske hemma i Sverige.

 

Så idag är det alltså sista dagen i Byron för den här gången. Jag har hängt med de andra på Main Beach, badat i havet (och samtidigt svalt säkert 50 liter saltvatten då vågorna var riktigt höga idag), sett en surfande tomtefar med vitt skägg ner till magen, inhandlat ett par små julklappar och ätit glass från bästa glasstället i Australien. Ikväll tror jag att jag ska ta en riktig långpromenad på stränderna, ända från början av The Wreck bort till slutet av The Pass, ta en titt på surfarna och njuta det sista av denna magiska plats. Imorgon blir det buss ner till Coffs Harbour och julfirandet!

Dance Like No One Is Watching

Nu ska jag introducera er för en man som enligt min åsikt är helt jäkla fantastisk. Timmy Franklin aka Salty Rain. Första gången jag stötte på Timmy var i januari tidigare i år, min första gång i Byron Bay. Nere vid stranden dök denna galna kille upp, i en pyjamasliknande utstyrsel, med ett hår som stod åt alla häll och enorma hörlurar på huvudet. Ur dessa hörlurar strömmade tydligen musik för snart bjöd denna människa på en föreställning jag aldrig tidigare skådat. Han började dansa. Och som han dansade! Han var helt i sin egna lilla bubbla och brydde sig inte ett dugg om att folk stod och skrattade åt honom. Snart hade han varenda strandbesökares uppmärksamhet och han dansade fram och tillbaka på gångvägen. Folk skrattade, filmade, tog några danssteg med honom, men mest av allt så blev folk på väldigt bra humör. Han var borta lika snabbt som han kom och detta kom att bli ett av mina favoritminnen från Byron Bay.
 
Och så i torsdags när vi var några tjejer som gick Woody's, surfarbaren här i Byron, då dök han upp igen. Först såg jag bara denna kille med en skimrande tröja med en kattunge på, men så fort han började dansa så insåg jag att jag hade ju sett honom förut. Liksom förra gången så gick han verkligen in för det och snart var det tomma dansgolvet fyllt med dansande människor. Folk kom fram och hälsade på honom och tog bilder tillsammans med honom, och vi tänkte bara att det var för att han är en kul och speciell kille, men så kom han och satte sig med mig och tjejerna, och då fick vi reda på mer. Hans namn är Timmy Franklin, Byron Bay-bo och deltagar i den australiensiska versionen av talangprogrammet "Talang". Där tog han sig hela vägen till semifinal innan han åkte ut. Alltså är han lite av en kändis och inte konstigt då att människor kom fram och ville bli fotograferade med honom. Medans vi satt där kom det fram både tjejer och killar och hälsade (även lite mer extrema fans) och han var lika trevlig mot alla. Det var svårt att inte ryckas med i hans strålande glada sinnestämmning och självklart gick vi upp och dansade lite med honom. Han berättade dock att han inte gillar när det blir för mycet folk runtomkring honom, de förstör hans dansmoves! 
 
Efter torsdagen så har Timmy dykt upp lite här och var där vi varit i Byron Bay. Vi såg han på gatan och han hejade glatt när han kände igen oss. I förrgår när det var julfirande nere på stranden så stod han och dansade med den sjungande jultomten. Och igår så såg vi honom stå framför en julkör på gatan som sjöng julpsalmer. Denna gång hade han tonat ner sina rörelser en aning, men han dansade.
 
När vi fick reda på att han varit med i Australia's Got Talent så var vi såklart tvungna att kika på Youtube om vi kunde hitta det. Titta gärna på klippet och bli lika glad som alla andra människor blir när dom ser Timmy Franklin. Mottot "Dance like no one is watching" stämmer in perfekt på denna människa.
 
 
  

Lucia på stranden

God kväll allihopa! Byron har bjudit på kanonväder de senaste två dagarna så jag och danskorna har hängt på stranden. Säklart. Igår fick jag och Anne-Mette agera statister då en fotograf behövde "beach-babes" i bakgrunden till sitt reportage om en av Byrons största profiler. Så förmodligen hamnar jag i en av Australiens största dagstidningar inom kort. Och idag kom en hippie fram och sa att jag var "the perfect example of a beautiful human being". Händer bara i Byron, men visst är det roligt med komplimanger.

Igår så var det ju Lucia, en av mina favorithögtider. Någon snö, luciatåg, lussebullar eller glögg blev det inte den här gången (det sista lyckades jag ju införskaffa ifjol i Melbourne). Istället så köpte jag, Julie och Anne-Mette med oss en förpackning glass och gick ner till beachen där man satt upp en stor sen och olika körer sjöng jullåtar. Små flickor sprang runt i klänningar och tomteluvor och pojkarna med plastljus i händerna, medans föräldrarna hade picknick på gräset. Jultomten dansade loss och sjöng på scenen samtidigt som solen sjönk bakom bergen. Jag tror det bara var ett sammanträffande att detta ägde rum samtidigt som vår Lucia, men mysigt var det även om julkänslan inte riktigt infann sig.
 
Jag borde försöka kedja fast min kamera runt handen, för jag tar aldrig med mig den. Istället får jag bjuda på medelmåttiga kamerabilder.
 
Årets julkort?
 
Anne-Mette och Julie.
 
 

Bor i Byron Bay

Ja, vistelsen i Brisbane blev inte så långvarig. Jag använde tiden där till att fundera en hel del och kom fram till att jag behöver vara någonstans där jag trivs. Så vad är då bättre än mitt älskade Byron Bay? Därför tog jag bussen hit ner förra fredagen och bytte ut storstan mot surfarby. Och allt är precis som jag minns det. Hippies, surfare och avslappning deluxe. De långa vackra stränderna är Byrons mittpunkt och det är som att omvärldens bekymmer inte når en på denna plats. Jag har träffat en hel del sköna människor, skandinavier för att vara exakt. En finska, två danskor och så svenska Martina som jag umgicks med uppe i Cairns. Planen när jag kom var att stanna här över jul och nyår och sedan efter det åka vidare till Sydney och leta upp ett jobb där. Att hitta ett jobb här i Byron Bay är skitsvårt, särskilt den här tiden på året då ALLA backpackers åker hit. Jag har hört mig för om att jobba på hostelet för boende, men det är fullt nästan överallt. Det svider i plånboken en hel del men kanske dyker det upp något snart. Jag skulle få ta över belgiska Mayis jobb här på hostelet, men så bestämde sig ägaren helt plötsligt för att dom hade tillräckligt med folk ändå, fastän hon slutade. Synd.


Idag är vädret grått som en höstdag hemma i Sverige och jag har varit tvungen att ta på mig en kofta på dagtid (!). Huga. Och igår kväll fick jag bevittna en av de värsta åskoväder jag varit med om. I två timmars tid öste regnet ner så det blev översvämmning uppe på altanen, knallarna var höga som kanonskott och hela byggnaden skakade. Och det blixtrade säkert var femte sekund. Helt galet! Nu hoppas jag solen kommer fram snart igen så Byron Bay får tillbaka sin glans.
 
Bilderna är få men här kommer en från då jag, finska Vilma och belgiska Mayi hade en picknick en kväll nere vid Main Beach.
 
 

Ett par bilder

Sitter för tillfället på ett av biblioteken i Brisbane och här är det fart på internetet! 
Så därför tänkte jag passa på att lägga upp lite bilder från veckorna i Cairns. Jag är verkligen urusel då det kommer till att fotografera, men några bilder har det i alla fall blivit. Tyvärr är inte min nya kamera av den bästa kvaliteten men det går nästan att se vad bilderna föreställer.
 
Den här har ni sett förut. Bild över bland annat Ellis Beach, norr om Cairns.
 
Här har vi kommit in till Daintree.
Tyskarna
 
Vackra stränder, olyckligt nog går det inte att simma här...
 
...på grund av dessa odjur.
 
Om olyckan ändå är framme.
 
Där två världsarv möts. Daitree Rainforrest och Stora Barriärrevet.
 
 
 
Barron Gorge från utsiktsplatsen. Vattnet brukar vara kristallklart men den här dagen var det brunt, vi har ingen aning om varför... Hit men inte längre får man egentligen gå. Men vi ville som sagt komma denna storslagna natur nära...
Uppe till höger ser ni utkiksplatsen.
 
Jag blir så irriterad på att inga bilder kan göra denna fantastiska natur rättvisa. Detta massiva vattenfall som dånade som åskan, omgiven av regnskog, högt uppe bland bergen.
 
 
 

Back in Brisbane

Här ekade det tomt. Bloggen har inte kommit i första hand sedan jag kom tillbaka till Australien. Med planer som inte längre kommer bli av så sitter jag nu här med ett vitt ark som väntas på att på fyllas i med nya äventyr. För tillfället befinner jag mig i Brisbane. Jag insåg precis att jag alltid verkar åka till Brissy när jag inte vet vart jag ska ta vägen. Med en känsla av att jag var tvungen att lämna Cairns för att inte fastna i bubblans där så hakade jag på när en fransk tjej behövde resesällskap ner hit till Brisbane. Tillsammans med estländaren Tom så har vi de två senaste dygnen avverkat en resa på ca 2000 kilometer och nu är jag alltså tillbaka i Brissy, för fjärde gången (femte om man räknar med de tre timmarna jag var här innan jag reste till Noosa). Då stan ligger mitt på östkusten så ligger det bra till att åka antingen upp eller ner. Jag funderar starkt på att dra mig vidare mot Byron Bay om ett par dagar. Mitt älskade Byron. Känner att det skulle kunna vara en bra plats att spendera jul och nyår på i år.
 
Senast jag skrev så berättade jag ju hur besviken jag var på Cairns den här gången, att det inte var som förr, särskilt hostelet. Jag måste dock säga att det blev bättre, mycket bättre. Jag lärde känna en hel del bra människor och gav mig ut på några turer. Här är ett axplock av vad jag har sysslat med de senaste veckorna:
 
* Hyrde en bil tillsammans med tre tyskar och åkte två timmar norrut till Daintree Rainforest och Cape Tribulation. Det enda stället på jorden där två världsarv möts. Världens äldsta regnskog och så Stora Barriärrevet. Och visst är det vacker där uppe. Där uppe på berget är man omringad av den orörda regnskogen, fruktansvärt fina stränder och vattenhål. Tyvärr var det väl inte den bästa tiden på året att åka dit då alla stränder uppe i norr är avstängda för att vattnet är fullt av maneter. Så sådär lagomt roligt var det väl att gå där på stränderna medans det var 30 grader varmt och inte kunna svalka sig i vattnet... Men vackra vyer och en vild cassowary (dom där stora jätteaggressiva emuliknande fåglarna ni vet) fick vi i alla fall se.
 
Det roligaste som hände där uppe var nog ändå när vi kom till vårt hostel, djungelbyn PK's och möttes av ett enormt raveparty. Vi hade hört talas om det då några från hostelet skulle dit, men utan att veta att det var just här. Vi fick rummet bredvid våra kompisar (svenskarna Albert och Hampus och fransmännen Jimmy och Corell) på Asylum och medans det blev en tidig kväll för mina medresenärer så stannade jag uppe och upplevde mitt livs första rave. Det blev en natt fylld av barfotadansade i regnet, med en papegoja på axeln emellanåt, medan flertalet DJ's spelade så händerna blödde. De flesta runt omkring mig var nog påverkade av mer än bara stämningen medan jag såg det hela som ett rätt bra träningspass... När musiken tystnat så återvände jag till vår lilla stuga för sömn, bara för att genast få höra misstänksamma ljud från påsen bredvid mig på golvet. Fick se en stor mus titta fram från chipspåsen... Sprang ut till killarna som satt utanför på altanen och med Alberts hjälp fick vi ut den från rummet, bara så att den skulle kunna återvända två minuter senare till en annan chipspåse. Jag klättrade upp till min sängs överslaf och lyckades till slut somna, till ljudet av en chipsätande mus...
 
* En dag åkte vi till Kuranda som är en lite by mitt ute i regnskogen, ett par mil utanför Cairns. Där besökte vi de imponerande vattenfallen i Barron Gorge. Busiga som vi var så skippade vi utkiksplatsen och klättrade hela vägen tills vi stod vid fallets topp. Drä hängde vi hela dagen och medans killarna klättrade ner för i stort sett hela fallet, och hoppade 15 meter ner i de djupare delarna av fallet, så nöjde vi tjejer oss med en kort simtur och prat på land i stället. Mäktigt var det minsann och det är sådana här gånger jag hatar att ett fotografi aldrig kan göra upplevelsen där och då rättvisa.
 
* Jag har lärt känna en hel del sköna människor men galnast av dom alla är nog ändå svensken Hampus. Bara det att han en kväll fick för sig att svälja en av hostlets guldfiskar. Levande. Ja, människan är helt enkelt inte klok. Sen har vi den franska trollkarlen Quinton, den smått alkoholiserade, men väldigt kloka Mika, alla e tyska snälla tjejer som bott i mitt rum, och så svenska Martina som jag mötte ett par gånger i Stanthorpe.
 
* Jag har träffat den nästan 185 centimeter långa holländskan Lisa och tillsammans tog vi med vår koreanska rumskamrat Anna ut på en pubrunda i Cairns. Om hon blev skadad för livet, eller faktiskt förtjust vågar jag inte svara på men hon såg i alla fall ut att ha roligt. Fast den annars så morgonpigga flickan var sängliggnades till klockan ett och då jag frågade hur hon mådde så fick jag till svar: ”Bäd, väd, rilli rilli bäd”...
 
* Tillsammans med min kompis Jenny som bor här i Cairns, och hennes arbetskollegor så åkte vi till Stoney Creek. Ett ställe inne i regnskogen där det finns en iskall å som rinner med kalla källor som är perfekta att svalka sig i.
 
* Bevittnat början av regnsäsongen. Med skyfall i stort sett varje eftermiddag och kväll.
 
* Varit på Woolsheds berömda Ladies Night med Tim, utklädd till kvinna. Kortkort, magtröja, en hel del smink, diadem och högklackat och han var redo för kvällen. Det slutade med blödande fötter, en bättre förståelse för oss tjejer, och en jäkla träningsvärk i benen dagen efter.
 
*Jag har haft en hel del drinkar, shots och roliga samtal på Woolshed tillsammans med Australiens bästa (och förmodligen snyggaste) bartender Sean.
 
* Upptäckt en gömd pärla i Cairns. Texmexstället Green Ant som erbjuder delikat mat med backpackervänliga priser. En ny favorit.
 
* Och så i lördags, kvällen innan jag skulle åka. Ja då fick jag äntligen uppleva en av dom där riktiga Asylumkvällarna igen. Vilket betyder sitta uppe hela natten och spela gitarr, sjunga och prata, ända tills solen stiger bakom bergen. Det blev läggdags klockan sex på morgonen, två timmar innan vi skulle åka till Brisbane... Precis som det brukade vara.
 
Så ja, även den här gången blev det lite jobbigt att lämna Cairns. Det blev så mycket bättre och jag lärde återigen lära känna en massa bra människor. Men Cairns är också farligt. Det är så otroligt lätt att bli fast i den bubbla man sugs in i här. Så jag gjorde nog ett bra val att resa vidare, men känner jag mig själv rätt så är ett stopp till i Cairns ett måste innan jag lämnar Australien igen. Annars då? Jodå, jag har anpassat mig ganska bra till backpackerlivet igen. Fötterna är spruckna av för mycket barfotavandrande. Min basföda består av tonfisk, bröd och nudlar. En ny fotlänk sitter runt min ankel. Alla mina kläder är skrynkliga. Och min plånbok har fått några nya kort från diverse affärer och researrangörer, och såklart VIP-kort från Woolshed. Men det är absolut inte så att jag klagar, tvärtom. Det är varmt och skönt och jag får uppleva nya dagar i detta fantastiska land varje dag. OBS! Några bilder kommer upp så snart jag har ett bättre internet.

Back in Brisbane

Här ekade det tomt. Bloggen har inte kommit i första hand sedan jag kom tillbaka till Australien. Med planer som inte längre kommer bli av så sitter jag nu här med ett vitt ark som väntas på att på fyllas i med nya äventyr. För tillfället befinner jag mig i Brisbane. Jag insåg precis att jag alltid verkar åka till Brissy när jag inte vet vart jag ska ta vägen. Med en känsla av att jag var tvungen att lämna Cairns för att inte fastna i bubblans där så hakade jag på när en fransk tjej behövde resesällskap ner hit till Brisbane. Tillsammans med estländaren Tom så har vi de två senaste dygnen avverkat en resa på ca 2000 kilometer och nu är jag alltså tillbaka i Brissy, för fjärde gången (femte om man räknar med de tre timmarna jag var här innan jag reste till Noosa). Då stan ligger mitt på östkusten så ligger det bra till att åka antingen upp eller ner. Jag funderar starkt på att dra mig vidare mot Byron Bay om ett par dagar. Mitt älskade Byron. Känner att det skulle kunna vara en bra plats att spendera jul och nyår på i år. Senast jag skrev så berättade jag ju hur besviken jag var på Cairns den här gången, att det inte var som förr, särskilt hostelet. Jag måste dock säga att det blev bättre, mycket bättre. Jag lärde känna en hel del bra människor och gav mig ut på några turer. Här är ett axplock av vad jag har sysslat med de senaste veckorna: * Hyrde en bil tillsammans med tre tyskar och åkte två timmar norrut till Daintree Rainforest och Cape Tribulation. Det enda stället på jorden där två världsarv möts. Världens äldsta regnskog och så Stora Barriärrevet. Och visst är det vacker där uppe. Där uppe på berget är man omringad av den orörda regnskogen, fruktansvärt fina stränder och vattenhål. Tyvärr var det väl inte den bästa tiden på året att åka dit då alla stränder uppe i norr är avstängda för att vattnet är fullt av maneter. Så sådär lagomt roligt var det väl att gå där på stränderna medans det var 30 grader varmt och inte kunna svalka sig i vattnet... Men vackra vyer och en vild cassowary (dom där stora jätteaggressiva emuliknande fåglarna ni vet) fick vi i alla fall se. Det roligaste som hände där uppe var nog ändå när vi kom till vårt hostel, djungelbyn PK's och möttes av ett enormt raveparty. Vi hade hört talas om det då några från hostelet skulle dit, men utan att veta att det var just här. Vi fick rummet bredvid våra kompisar (svenskarna Albert och Hampus och fransmännen Jimmy och Corell) på Asylum och medans det blev en tidig kväll för mina medresenärer så stannade jag uppe och upplevde mitt livs första rave. Det blev en natt fylld av barfotadansade i regnet, med en papegoja på axeln emellanåt, medan flertalet DJ's spelade så händerna blödde. De flesta runt omkring mig var nog påverkade av mer än bara stämningen medan jag såg det hela som ett rätt bra träningspass... När musiken tystnat så återvände jag till vår lilla stuga för sömn, bara för att genast få höra misstänksamma ljud från påsen bredvid mig på golvet. Fick se en stor mus titta fram från chipspåsen... Sprang ut till killarna som satt utanför på altanen och med Alberts hjälp fick vi ut den från rummet, bara så att den skulle kunna återvända två minuter senare till en annan chipspåse. Jag klättrade upp till min sängs överslaf och lyckades till slut somna, till ljudet av en chipsätande mus... * En dag åkte vi till Kuranda som är en lite by mitt ute i regnskogen, ett par mil utanför Cairns. Där besökte vi de imponerande vattenfallen i Barron Gorge. Busiga som vi var så skippade vi utkiksplatsen och klättrade hela vägen tills vi stod vid fallets topp. Drä hängde vi hela dagen och medans killarna klättrade ner för i stort sett hela fallet, och hoppade 15 meter ner i de djupare delarna av fallet, så nöjde vi tjejer oss med en kort simtur och prat på land i stället. Mäktigt var det minsann och det är sådana här gånger jag hatar att ett fotografi aldrig kan göra upplevelsen där och då rättvisa. * Jag har lärt känna en hel del sköna människor men galnast av dom alla är nog ändå svensken Hampus. Bara det att han en kväll fick för sig att svälja en av hostlets guldfiskar. Levande. Ja, människan är helt enkelt inte klok. * Jag har träffat den nästan 185 centimeter långa holländskan Lisa och tillsammans tog vi med vår koreanska rumskamrat Anna ut på en pubrunda i Cairns. Om hon blev skadad för livet, eller faktiskt förtjust vågar jag inte svara på men hon såg i alla fall ut att ha roligt. Fast den annars så morgonpigga flickan var sängliggnades till klockan ett och då jag frågade hur hon mådde så fick jag till svar: ”Bäd, väd, rilli rilli bäd”... * Tillsammans med min kompis Jenny som bor här i Cairns, och hennes arbetskollegor så åkte vi till Stoney Creek. Ett ställe inne i regnskogen där det finns en iskall å som rinner med kalla källor som är perfekta att svalka sig i. * Bevittnat början av regnsäsongen. Med skyfall i stort sett varje eftermiddag och kväll. Varit på Woolsheds berömda Ladies Night med Tim, utklädd till kvinna. Kortkort, magtröja, en hel del smink, diadem och högklackat och han var redo för kvällen. Det slutade med blödande fötter, en bättre förståelse för oss tjejer, och en jäkla träningsvärk i benen dagen efter. *Jag har haft en hel del drinkar, shots och roliga samtal på Woolshed tillsammans med Australiens bästa (och förmodligen snyggaste) bartender Sean. * Upptäckt en gömd pärla i Cairns. Texmexstället Green Ant som erbjuder delikat mat med backpackervänliga priser. En ny favorit. * Och så i lördags, kvällen innan jag skulle åka. Ja då fick jag äntligen uppleva en av dom där riktiga Asylumkvällarna igen. Vilket betyder sitta uppe hela natten och spela gitarr, sjunga och prata, ända tills solen stiger bakom bergen. Det blev läggdags klockan sex på morgonen, två timmar innan vi skulle åka till Brisbane... Precis som det brukade vara. Så ja, även den här gången blev det lite jobbigt att lämna Cairns. Det blev så mycket bättre och jag lärde återigen lära känna en massa bra människor. Men Cairns är också farligt. Det är så otroligt lätt att bli fast i den bubbla man sugs in i här. Så jag gjorde nog ett bra val att resa vidare, men känner jag mig själv rätt så är ett stopp till i Cairns ett måste innan jag lämnar Australien igen. Annars då? Jodå, jag har anpassat mig ganska bra till backpackerlivet igen. Fötterna är spruckna av för mycket barfotavandrande. Min basföda består av tonfisk, bröd och nudlar. En ny fotlänk sitter runt min ankel. Alla mina kläder är skrynkliga. Och min plånbok har fått några nya kort från diverse affärer och researrangörer, och såklart VIP-kort från Woolshed. Men det är absolut inte så att jag klagar, tvärtom. Det är varmt och skönt och jag får uppleva nya dagar i detta fantastiska land varje dag. OBS! Några bilder kommer upp så snart jag har ett bättre internet.

sandandsaltwater

Life in Australia!

RSS 2.0