Livet leker

Hej där! Första inlägget från australiensk mark! Jag har inte riktigt tagit mig tid till att skriva förrän nu då det har varit full fart sedan jag anlände. Flygresan hit var lång och jobbig och jag blev yr i skallen av all kinesiska. Men det var helt klart värt det då jag på fredagmorgonen flög in över Sydney i soluppgången. Jag kunde inte låta bli att le stort åt att jag äntligen befann mig på platsen jag drömt om så länge. Glädje utbyttes dock snabbt till nervositet då det blev dags för den omfattande säkerhetskontrollen man hört så mycket om. Det var inget att oroa sig för visade det sig då jag genast blev igenomsläppt och dom tog inte ens en titt i min ryggsäck.

En tre timmars lång flygresa senare landade jag i ett hett Cairns och blev snart upplockad av Asylums personal. Den lilla bussen tog mig till stället jag numera kallar för hemma. Asylum är verkligen något utöver det vanliga. Jag fick ett varmt välkomnande med en stor kram av en av killarna i personalen, Sean, och sedan så har allt bara varit underbart sedan dess. Det är kanske femtio pers som bor här och alla är som en stor familj. Vi sitter ute nätterna långa och dricker Goon och pratar om allt mellan himmel och jord samtidigt som vår lilla hund som också bor här, springer runt och tigger godis. Jag har redan förlängt min visit här med en vecka men har en känsla av att det kommer bli mycket längre. Jag har bestämt mig för att stanna i Cairns ett tag då det fortfarande är kallt söderut och Asylum kommer med all säkerhet vara mitt hem medans jag är här.

Cairns i övrigt är en oehört härlig stad. Lagom stor och med en hel del backpackers, så du träffar många olika slags människor. Den australienska vintern här uppe är lika varm som den svenska sommaren med undantag för det lite mer kyliga kvällarna och nätterna.

Här om dagen var vi ett gäng nere vid stranden och spelade volleyboll i timmar, följt av ytterligare några timmar vid den stora lagunen där vi spelade vattenpolo. Igår var det dags för det mytomspunna "Mad Monday Party", något som Asylum är känt för. En fest där vi alla som bor här bär likadana Asylum-tröjor, förfestar lite på innergården och sedan lever rövare i staden. Barcrawl mellan Cairns olika barer och klubbar där vi bjuds på gratis dricka i utbyte mot en kupong, vi tar över dansgolven och sedan framåt småtimmarna avslutar vi med pizza. Igår var det dessutom ett tema där vi alla klädde ut oss till hjältar och skurkar och jag själv var The Super Swede med min egendesignade kappa. Jag har nog inte haft så roligt sedan studenten. Helt galet och verkligen värt namnet "Mad Monday".

Med tanke på gårdagen så har det varit bakishäng i stort sett hela dagen idag. Jag har legat i en av hängmattorna ute och sovit och bara slappat. Nu ikväll är det pizzakväll på pizzeran bakom hörnet och sedan blir det väl några timmar skitsnack innan det är dags att krypa till sängs.

Hemifrån hade jag bokat ett 5-beds dorm men när jag anlände visade det sig vara ett dubbelrum. Jag har turen att få dela det med Jess, en tysk tjej som jag klickade med direkt. Skönt är det också att bara vara två och kunna slänga våra saker över rummet som vi vill.

Jag ska försöka skriva lite mer ofta nu och även lägga upp lite bilder på hur livet här ser ut. Ett liv som är riktigt jäkla bra!

Vi hörs!

Time for take off

Då var dagen här. De två månader som gått sedan jag bokade biljetten har passerat ruskigt fort och nu är nedräkningen slut. Det handlar inte längre om veckor och dagar, utan timmar tills det är dags att sätta sig på planet. Känslan är helt overklig.De senaste dagarna har jag funderat över vad fan jag gett mig in på. Lilla jag ska åka helt ensam till andra sidan jorden med knappt några planer alls!

De första fyra nätterna är bokade på Asylum Cairns och sen får jag helt enkelt se vad som sker. Det känns fruktansvärt läskigt med samtidigt så himla kul och spännande. Jag kommer med all säkerhet uppleva något jag sent ska glömma.

Sitter för stunden hos släkten i Gnesta. Om några timmar bär det av till Arlanda och vid klockan sju ikväll är det meningen att jag ska befinna mig på planet till Peking. 8,5 timmars flygresa, följt av 7 timmars väntan, följt av 12 timmars resa till Sydney, följt av 4 timmars väntan innan det slutligen är dags för 3,5 timmar flygning till Cairns. Hur jag, som knappt pallar med en tågresa till Stockholm, ska klara av detta är något jag i nuläget inte vill tänka på. Men bara jag kommer fram så är jag mer än nöjd.

Jag har datorn med mig och ska försöka skriva några rader här när jag har tid över. Nästa gång vi hörs sitter jag förhoppningsvis i värmen i Cairns!

15 dagar kvar

Hej där! Ska strax iväg på jobbet och göra lite nytta innan jag får en dag ledig. Är inne på sista arbetsveckan nu och det känns fantastiskt. Har en del kvar att göra innan avresa och det blir skönt med en veckas ledighet innan jag åker som jag kan ägna all tid åt familj och vänner. Har suttit och kikat på boende nu en stund och det lutar åt Fridas tips Corona Backpackers de första dagarna. Ska nog ta och boka nu ikväll så är en sak mindre ur världen.

Nu närmar sig den 25:e med stormsteg!

sandandsaltwater

Life in Australia!

RSS 2.0