Och så börjar äventyret

Ja, då jag är på väg att ge mig ut på ett fantastiskt äventyr så tänkte jag att det kunde vara kul att ha ett ställe att skriva ner några rader då och då. Som en dagbok för mig själv men även för nära och kära och okända. Fastän jag försvinner till andra sidan jorden så slipper ni mig inte.

Resan kommer att ta mig till Australien, drömmen som jag har haft så länge. Jag har velat fram och tillbaka i vad som känns i en evighet men bestämde mig till slut att nu fick jag sluta vara så jäkla feg och göra något åt saken. Om jag inte tar mitt pick och pack och åker så kommer jag att ångra mig, det är ett som är säkert. Efter att ha kikat på bloggar, pratat med folk och sökt information på internet så kändes det hela plötsligt väldigt självklart. Att jag ens tvekade! Drömmen om Australien har alltid funnits och det är väl ändå så att man ska göra allt man kan för att förverkliga sina drömmar. Nu kommer min bli till verklighet och det känns förbaskat bra.

Nu hoppas jag att komma iväg innan sommaren, helst någon gång i juni. Mitt Working & Holiday Visa, som tillåter mig att vistas i Australien i ett år är fixat och nu kan jag börja planera på riktigt. Och planen då, hur se den ut? Ja, det är knappast så att jag vet det själv. Ska ta mig till Perth på västsidan till att börja med och hälsa på min styvpappas syster. Sedan får vi se vad som händer. Så småning om så ska jag hamna i Sydney som är mina drömmars stad men när det blir får vi se. Jag har hört så mycket bra om Perth så det kan bli så att jag stannar där ett tag också.

Jag har ett år på mig att upptäcka det enorma landet och jag tänker ta allt som det kommer. Helt galet egentligen om man tänker efter, men det är också det jag behöver. Något galet. Helt själv. Livet i Ramvik är inte så spännande och jag behöver ett ordentligt äventyr. Få se nya platser och träffa nya människor. Och finns det någon bättre plats att göra det på än i Australien?

sandandsaltwater

Life in Australia!

RSS 2.0